BIA-mérés

Tudja Ön, hogy a mérleg csak a féligazságot mutatja?

 

Tudja Ön, hogy a fürdőszobai „zsírmérleg” nem tud zsírt mérni?

 

Tudja Ön, hogy még egy orvos-diagnosztikai műszerrel, a bio-impedancia analizátorral (BIA) sem lehet zsírt mérni?

 

...akkor mivel lehet? Egy konyhai mérleggel, ha ráteszünk egy darabot…

 

Kezdjük a mérleggel!

Mit mutat a mérleg? Természetesen a testsúlyt. De azt nem, hogy a szervezetünk mennyi zsírból, izomból, vízből áll. Pedig jó volna tudni.

 

A közhiedelemmel ellentétben élő emberen nem lehet zsírt mérni, még zsírmérleggel sem!

Különböző adatokból következtetni lehet csak, hogy mennyi a szervezetünk zsírtartalma.

A zsírmérleg adatai azért közelítenek a valósághoz, de ezek az eredmények felületesek és nem adnak pontos képet szervezetünk összetételéről.

 

Szervezetünk összetételében azonban nem is csak a zsír mennyisége érdekes, az izomzaté és a vízé is.

 

Mi a BIA-mérőműszer és mi a bio-impedancia analízis?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. Az INSUMED táplálkozási tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használnak a mérésre.

 

 

Az első alkalommal végzett állapotfelmérés után folyamatosan követhetjük, mi és hogyan változik a szervezetben. A grafikus ábrákon látható a cél, hogy az izomzat megtartása melletti zsírfogyás hogyan valósul meg. Ha ugyanis zsírból történik a fogyás, akkor nem lesz jojó-effektus, tehát meg is tudjuk tartani az eredményt.

 

A méréshez körülbelül öt percre le kell feküdni egy ágyra. Ez alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. Az INSUMED táplálkozási tanácsadó a kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt, amelyeket mérőkábel segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva megjelenő elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BIA-mérés megmutatja, hogy mennyi a szervezet:

- zsírtartalma,

- zsírmentes állománya,

- izomállománya,

- sejtközötti állománya,

- a szervezet teljes folyadéktartalma,

- a sejten belüli folyadéktartalma,

- a sejten kívüli folyadéktartalma,

- a szervezet alapanyagcseréje.

 

A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetünkben egészséges vagy kóros a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya.

 

 

Az INSUMED táplálkozási tanácsadója a BIA-mérés eredménye alapján személyre szóló tanácsokat tud adni táplálkozásával, életmódjával kapcsolatban.

 

Az emberi szervezet – biológiailag - alapvetően mindenkinél egyformán működik, mégis vannak apró eltérések, amelyeknek nagy lehet a jelentősége egy diétaterápia során, ezért szükségszerű a személyre szabott fogyókúrás terápia.

Minden diéta beavatkozik a szervezetünk anyagcseréjébe, ami komoly dolog, orvosi felügyeletet igényel.

 

A rendszeres mérésnek köszönhetően INSUMED táplálkozási tanácsadója pontosan látja, hogy ha az INSUMED terápia hatására a testsúlya csökken, akkor vajon miből fogy?

Zsírból? Vízből? Netán izomból?

Ha az izomzata fogyna, akkor ezt étkezési tanácsokkal és a megfelelő INSUMED tápszerekkel tudja korrigálni.

 

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás terápia lényege, hogy a zsírégetés mellett megmaradjon az izomzatunk. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy.

 

Az INSUMED fogyókúra sikerének egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért ez MÁS, mint a többi fogyókúra, sőt nem is fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról.

 

A BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, azért, hogy  a szervezet összetételének változásairól mindig aktuális képet kapjunk és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudjuk javítani.

 

Ha érdekli Önt, hogy testének mekkora része zsír, izom és víz, akkor kérjük, jelentkezzen egy INSUMED táplálkozási tanácsadónál BIA-mérésre.

 

 

 

Ha a fentiekben talált olyat, amit megélt már és kissé tanácstalan, hogyan szabaduljon meg felesleges zsírkilóitól, akkor keressen fel egy INSUMED táplálkozási tanácsadót, aki kivezeti a hibás fogyókúrák és tévhitek labirintusából!

TANÁCSADÁS

Dr. Cseke Csaba

info@mediswiss.hu

1126 Budapest, Böszörményi út 8. 18-as kapucsengő.